HTML

AngyalÜzené

Friss topikok

  • Eccerke: Nekem a Csúszdéj még nehezebb szokott lenni, mint a Mándéj, úgyhogy nem várom a holnap reggelt... ... (2011.05.09. 22:23) Mándéj
  • Világvége (törölt): Kitartás! (2011.05.09. 13:21) az jótanács vala főnököknek....

Linkblog

Archívum

lábjegyzetek könyvbemutatóhoz

angyal üzené 2011.05.24. 23:40

(1) Félig teli terem, polgármesteri köszöntő. Szokásos blabla. Minden városvezető, minden megnyitó ünnepélyen ugyanazt a halandzsát tolja a megjelentek arcába.

"Szeretettel köszöntöm... azért vagyunk ma itt... nagyszerű..." Kihagyható lenne, és a polgármesterek is foglalkozhatnának az adott város elképesztően fontos, halaszthatatlan dolgaival. Mondjuk egy életnagyságú poszter róluk, kiakasztva az ajtó mellé elég lenne, szájuk fölé szövegbuborék rajzolva, mint a képregényekben. Talán még sok is. De szerencsére befejezte. Véteni sem sokat vétett a beszédében. Biztos felolvasta előtte már. Vagy felolvasták neki.

(2) Elkezdődött, amiért mentem. A könyvbemutató. Kellemes beszélgetés alakult ki a riporter és az Író között. Azt leszámítva, hogy a riporter szerepében nem tündökölt, a beszélgetést végig az Író vezette. A beszéddé vált beszélgetés közben egyre erősödött bennem egy gondolat: irigyeljem, vagy sajnáljam az Írót. Félreértés ne essék! 

(3) Régóta ismerem az Írót, remélem nem sértem meg azzal, ha barátomnak merem nevezni. Hogy miért irigylem a barátom? Mindent csak és kizárólag az írásnak szentel. Gondolatainak papírra vetésének (avagy merevlemezre mentésének, részletkérdés). Az egész életét. nem érdeklik a világi hívságok. Nem a divat határozza meg, nem az aktuális trendek. Nem aggódik a munka miatt. Csak az írás. Szenvedély. Úri luxus. Kivonta magát az élet materiális részéből. A gondolatiság felsőbb szintjére emelkedett. De ez az, ami miatt nem tudom, sajnáljam-e. Mintha megszűnt volna létezni ebben a világban. A teste csak azért maradt itt, hogy közvetítse gondolatait másnak.

Ha tudnék úgy játszani a szavakkal, ahogy ő, pontosan visszaadhatnám, mire is gondolok. De nem tudok. Ezért ő az Író, én pedig egy másodvonalbeli blogger. A könyvet ajánlom mindenkinek. Nem lányregény. Még talán gondolkozni is kell, miközben olvassuk. De ez nem baj, senkinek nem fáj, hajrá!

 (4) Megrendelhető az Underground kiadónál. Somogyi Zoltán: Második fejek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://angyaluzen.blog.hu/api/trackback/id/tr482930264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása